úterý 16. května 2023

CO NÁM VÍT RAKUŠAN NEŘEKL

Díky tvořivosti asociální Fialovy vlády se občané v posledních několika měsících rozhodně nenudí. Z médií se na ně valí nepřetržitý proud rozčilujících informací. Mění se náměty: když se už jeden omrzí, přijde další. Některý vyhasne dříve, než společnost stačí úplně jej vstřebat.

Poměrně rychle se z hlavního proudu vytratily zprávy o připravovaném zrušení 300 poboček České pošty, jež je  jednoznačně zhoršením služeb státu pro obyvatelstvo. O protestech se už v médiích nemluví.

I tentokrát platí, že ďábel se skrývá v detailu. V tomto případě došlo k zamlčení skutečnosti, že na zrušených pobočkách je určitě několik set nebo i tisíc poštovních schránek  (P.O. Boxů), do nichž si zákazníci České pošty nechávají doručovat listovní zásilky a oznámení o příchodu balíků a peněžních poukázek. Uživateli jsou určitě především podnikatelské subjekty a úřady. Ti všichni budou muset změnit adresy. Není jisté, že ke všem jejich partnerům se zpráva o změně adresy dostane včas. Dá se proto předpokládat, že na původní adresu budou ještě nějaký čas chodit zásilky. Česká pošta by je měla odchytit a přesunout na nové stálé doručovací místo. Když toto vše selže, zásilky dosavadním zákazníkům se budou vracet odesilatelům. Škodu si netroufám odhadnout.

Je nesporné, že zrušení poboček, v nichž jsou poštovní schránky (P.O.Boxy), vyvolá potíže a zmatky, které postihnou subjekty, z jejichž práce vznikají peníze, jimiž si plní kapsy vládnoucí uskupení politiků. Ale do útrob patra tvůrců reálných hodnot, zákazníků rušených poboček České pošty, pozornost vládních činitelů nepronikne, protože občanská chátra je ve skutečnosti nezajímá. Daňoví poplatníci nakonec až dosud s láskou zaplatili každou zhůvěřilost věrchušky a ani teď jim nic jiného nezbývá.

==========================================================================V knihkupectvích jsou ještě zbytky prvního knižního vydání mé knihy Škůdci v taláru. Na webu https://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=1573  jsem nyní uveřejnil druhý díl, který brzy vyjde i v „papírové“ formě. 

Upozorňuji na zajímavé filozoficko-právnické články na webu spolku Chamurappi www.chamurappi.eu v sekci Texty JUDr. Oldřicha Hejna. Autor je mimořádně vzdělaný právník s praxí prokurátora, státního zástupce, bankovního právníka.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat