úterý 22. března 2022

POHORŠENÍ VZBUZUJÍCÍ ANDREJ BABIŠ

Čekal jsem napjatě, jak  kunktátor Jaroslav Šaroch naloží s obviněním Andreje Babiše teď, kdy již není předsedou vlády, když kdysi dávno jeho trestní stíhání zastavil. Nejistota skončila: 21. března 2022 se národ dověděl, že Andrej Babiš čelí obžalobě, podané k Městskému soudu v Praze, kde napadla senátu předsedy Jana Šotta. K tomuto bodu se státní zastupitelství propracovalo po sedmi letech trestního řízení. Průtahy řízení jsou trestem samy o sobě.

Na událost pružně reagovala Česká televize krátkým pojednáním v pořadu Události, komentáře. O věci samé se diváci mnoho nedověděli, protože u tohoto případu kupodivu nedošlo k velkým únikům informací z přípravného řízení a obžaloba se dosud na veřejnost nedostala. Osvědčená „speciální mluvčí hnutí ANO“ profesorka trestního práva Helena Válková usvědčila státní zastupitelství ze šlendriánu upozorněním, že vymezení skutku v žádosti o vydání Andreje Babiše ke stíhání neodpovídalo skutečnému právnímu stavu řízení. Pozoruhodné bylo vystoupení místopředsedy vlády Mariána Jurečky, který projevil mravní pohoršení a Andreje Babiše znectil kvůli jeho vystoupení ve Sněmovně při projednávání žádosti o jeho vydání. Podle  jeho názoru Andrej Babiš neměl dlouze napadat obvinění jako nástroj, určený k jeho vypuzení z politiky, ale pokorně se podrobit nezávislému soudu  a nejlépe  se vzdát mandátu a funkce předsedy ANO. Srovnal jej v jeho neprospěch s poslancem Bohuslavem Svobodou, který bez dlouhých řečí požádal o vydání. Jeho vystoupení nepřímo potvrzuje, že trestní stíhání Andreje Babiše má napravit to, co jeho protivníci nedokáží politickými prostředky: má být touto cestou vypuzen z politického života státu.

Prof. Helena Válková horlení Mariána Jurečky objektivizovala upozorněním na to, že Bohuslav Svoboda se domáhal vydání, protože ví s jistotou, že na něj čeká zprošťující rozsudek v ukončeném řízení, jehož se nemůže dočkat, kdežto Andrej  Babiš má před sebou martyrium trestního řízení soudního s nejistým výsledkem. 

Vystoupení místopředsedy vlády Mariána Jurečky považuji  za typickou ukázku myšlení politických pseudoelit, jehož základním stavebním kamenem jsou různá klišé, neodpovídající  skutečnému stavu věci. V tomto případě jde o klišé o důvěryhodnosti nezávislých soudů. Politiky nezajímá, jaká je skutečnost: považuje se za patřičné takto se vyjadřovat, aniž by se vědělo, o čem se  mluví. 

Souhlasím s tím, že průběh většiny trestních řízení soudních je v souladu se zákonem a soudy vydávají spravedlivé rozsudky. Ale někdy  dochází k výchylkám, jež se dokonce dají předjímat již na základě znalosti dřívějších výkonů předsedy senátu. Jsou přece známy případy zřejmě nespravedlivých rozsudků, které se podařilo napravit až po letech usilování. Jako příklad připomínám trestní stíhání bývalé místopředsedkyně Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové a její podřízené Michaely Schneidrové, které senát Aleše Novotného odsoudil k trestu odnětí svobody na 8,5 roku, ale obě nakonec dosáhly zprošťujícího rozsudku, přičemž Michaela Schneidrová musela nejdříve strávit sedm měsíců ve vězení. Bohužel se stává, že ve vězení skončí nevinný  člověk a ne  vždy se zdaří pokusy o nápravu. Je to ošklivá skvrna na štítě státu, jenž se sebevědomě prohlašuje  za právní. Tato skutečnost politické pseudoelity nijak neznepokojuje, protože pár desítek tisíc odsouzených není významná voličská skupina. 

Případ Aleny Vitáskové nastavuje zrcadlo názorům, že obžalovaní mají opustit svá místa. Vybudovat si kariéru není snadné. Vzdát se jí kvůli nesmyslnému obvinění by bylo pošetilé. Pro Alenu Vitáskovou byl výkon náročné funkce v době, kdy se musela dostavovat k hlavnímu líčení, nesmírně namáhavý. Ale pokud by v době trestního stíhání resignovala na funkci, znehodnotila by výsledky své práce  za několik let. Přibližně totéž se týká Andreje Babiše. Ostatně jeho domnělý skutek je velmi starý a nemá nic společného s jeho veřejnou činností.

Dne 9.března 2022 jsem vydal článek Meze soudcovské nezávislosti, v němž jsem se zamýšlel nad zdánlivým rozporem mezi soudcovskou nezávislostí a povinností respektovat právní názory odvolacího soudu. Shodou náhod jsem se v něm m.j. zabýval jednáním soudce Jana Šotta, jenž bude soudit Andreje Babiše. Nevylučuji, že pan soudce během let dozrál. Ale v procesu s bývalým ministrem dopravy Vítem Bártou byl přímo posedlý úmyslem jej odsoudit. Rozsudek zatížil právními vadami. Jeho zrušení odvolacím soudem jej popudilo, ale s reptáním se mu podřídil. Proslavil se pak podáním neúspěšného podnětu ke stížnosti pro porušení zákona proti vlastnímu prvostupňovému rozsudku. Takový nápad neuplatnil patrně nikdo jiný před ním ani po něm. 

Jsou to náhody! Podnikatelský klan Zemků, Alenu Vitáskovou a Michaelu Schneidrovou soudil Aleš Novotný, proslulý sklonem k ukládání drakonických trestů, Andreje Babiše a Janu Nagyovou (dř. Meyerovou) bude soudit Jan Šott, jenž v kauze Víta Bárty předvedl unikátní výkon.

 

Ale nezbývá než věřit v nezávislost, nestrannost a objektivitu soudu. Projednání věci ve veřejném procesu před očima celého národa je nejlepším možným způsobem jejího uzavření. „Zametení pod koberec“ by zanechalo nepříjemná podezření.

 

==================================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

3 komentáře:

  1. JEMELÍKŮV ANÁLNÍ ALPINISMUS
    ANEB UŠPINIT SE JEDNOU JAKO KOMUNISTA, BÝT NA DOSMRTI KOMUNISTA

    Tak jsem čekal, jak "úspěšný" anální alpinista pan Jemelík pojme obvinění oligarchy Andreje Babiše. Musím říci, ač neumím číst myšlenky(zaplať bůh), ani neumím věštit z křišťálové koule, přesto mě vůbec anální názor pana Jemelíka v ničem nepřekvapil.
    Neskutečné žvásty o "speciální mluvčí hnutí ANO" profesorce trestního práva, Heleně Válkové, jak usvědčila státní zastupitelství ze šlendriánství, je fakt k pobavení veskrze genitální, bohužel pane Jemelíku nemám zde překlep, opravdu tam nemělo být geniální.

    Nejdříve bychom si měli nalít čistého vína, kdo tato bolševická kreatura vlastně je. Je to spolupracovnice zrůdného prokurátora Státního soudu pana Josefa Urválka, známého z fanatických projevů v padesátých letech, který se zjevně inspiroval rétorickými a fanatickými projevy Adolfa Hitlera a podle toho i "řádil" v soudní síni, jako smyslů zbavený. Byl to architekt vykonstruovaných politických procesů, který navrhoval pro vraha Klementa Gottwalda, adepty na tresty smrti. Tato zrůda, která má na svědomí nespočet justičních vražd si symbolicky, za nejasných okolností, sáhla téměř na deset let přesně před sametovou revolucí na život. Zda se stal nepohldonou osobou pro StB, nebo ho v pomatení smyslů dohnalo svědomí, to nemohu sloužit, faktem je, že odešla zrůda, která se nesmazatelně zapsala do temných dějin komunistického Československa.

    Vypíchnu například jeho závěrečnou řeč při procesu s Rudolfem Slánským: Občané soudci, ve jménu našich národů, proti jejichž svobodě a štěstí zločinci povstali, ve jménu míru, proti němuž se hanebně spikli, žádám pro všechny obviněné trest smrti. Komunistická zrůda a několikanásobný vrah Klement Gottwald jenom v tomto procesu vyhověl k jedenácti justičním vraždám.
    Možná by páni Klaus a Zeman mohli téměř po více jak sedmdesáti letech z projevu pana Urválka číst vyjádření válečného zločince Putina, který rovněž ve jménu míru poslal na Ukrajinu mírotvorné fašistické vojsko. Asi se mu nelíbilo, že údajně Ukrajinští "nacisté" mu dělají vážnou konkurenci, tak je musí zlikvidovat, jako svého času Hitler ve známe Noci dlouhých nožů z 30. června 1934 do 2. července téhož roku. Povražděno bylo cca 90 obětí, tedy oficiálně podle jmenného seznamu, ale odhaduje se počet dvojnásobný.

    S tímto gaunerem paní Válková úspěšně spolupracovala a je podepsána společně s ním pod článkem " Některé poznatky z výzkumu ochranného dohledu v souvislosti s prokurátorským dozorem". Tato bolševická fanatička, byla jako facka demokracii, navržena jako kandidátka na veřejnou ochránkyni práv a do úřadu ombudsmana ji nominoval soudruh Miloš Zeman, kolaborant Putina. Když se zvedla ohromná vlna odporu a nevole jak ve veřejnosti, tak na politické scéně, tak se této funkce vzdala, ale zůstala ve funkci vládní zmocněnkyně lidských práv, ve vládě agenta StB a oligarchy Andreje Babiše. Opravdu neskutečné plivnutí do xichtu a pořádná facka demokracii.

    Je nutné podotknout, že její práce o ochranném dohledu s autorstvím s Josefem Urválkem, sloužila mimo jiné pro persekuci disidentů. O tom věděla zvrhlá bolševická kreatura dva roky před tím, než vyplodila pod vedením vraha Urválka, tuto práci. Všeho schopná žačka vraha Urválka nemá kousek sebezáchovy a bůh ji nenadělil svědomí, takže se jí bohužel nedostává, vlastně ani neví co to je.

    OdpovědětVymazat
  2. 2.
    Nesmí se rovněž zapomenout její skandální vyjádření v březnu 2014 k poválečné situaci v bývalém Československu. Na otázku, co si myslí o odsunu německého obyvatelstva, odpověděla: „To nejhorší. Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo.“ Ano pane Jemelíku a zrůdná kreaturo Válková, Lidice a Ležáky je fakt prkotina, vyšetřování skončilo, zapomeňte! Jak tenká je u paní Válkové hranice mezi komunismem, fašismem, případně nacismem je na pováženou. Jaká náhoda, že jaro 2014 kdy toto skandální vyjádření učinila, tak Rusko anektovalo Krym. Asi byla dobrá konstelace hvězd pro komunisticko fašistické rejdění.

    Jakto, že mě to nepřekvapuje a soukolí análního alpinismu, koleaborace s komunisty, kolaborace s estébáky do sebe zapadá jako by byla řízená přímo z Kremlu. Nebudu předjímat rozhodování soudu ani nebudu tipovat, jak to vše dopadne. Pro mne, jako pro demokrata a svobodomyslného občana, který neuznává autority, protože snadno pak přejdou k autoritářství, je neskutečným zklamáním, že vůbec jsou mezi námi lidé, jako je komunistický přisluhovač Jemelík, kteří se neštítí polemizovat nad tím, zda placený agent StB vůbec může být soudně trestán. Věřím sám sobě, tak bych doporučoval voličům kterým chybí zdravý selský rozum, aby se zeptali, kde vlastně oligarcha nakradl své jmění a hlavně doložil a uvedl jeho původ. Neliší se totiž od oligarchů ruských, kteří podobně jako on zbohatli záhadným, ale rozhodně ne legálním způsbobem. Jak zlegalizovat nakradené jmění, no je potřeba najít voliče s vymytým mozkem a že jich tu máme, co pane Jemelíku a jenom pevně doufat, že čert sere na větší hromadu, jak říkával můj děda.

    Také bych se zeptal proč chce agent StB, tedy potvrzený pravomocným rozhodnutím soudu, kandidovat na prezidenta. Co vlastně vede pana Jemelíka k rádoby obhajobě oligarchy a proč panu komunistovi Jemelíkovi nevadí bývalý placený agent StB. Proč panu Jemelíkovi nevadí jak pan oligarcha k penězům přišel, kolik zničil drobných i velkých podnikatelů, aby rozšířil své miliardové impérium. Ano pane Jemelíku a podobní patolízalové Kremlu, padesáti milionová dotace v porovnání co má skutečně pan oligarcha na svědomí je fakt prkotina. Jenže pan agent StB jako premiér této vlády lhal v poslanecké sněmovně, nota bene ještě před televizními kamerami a do svého kšeftu zatáhl i svoje děti jako bílé koně. Svého syna zavlekl na Krym, asi inspirován Kateřinou Velikou a posléze kukuřičným dědkem Nikitou Chruščovem. Krym má asi nějaké fascinující kouzlo, že tak veliká a v mnohém nedotčená rozlehlost samotné matičky Rusy se nabízí jako nějaký středobod zla. Ne náhodou zde probíhala Jaltská konference 4.-11. února 1945, potom přidělení Krymu k Ukrajině 19. února 1954, aby ji zase fašistický a válečný zločinec Putin anektoval opět 20. února - 19. března 2014 a zpět připojil k Ruské federaci. Proruský prezident a vrchní velitel ozbrojených sil Zeman prohlásil, že je to uzavřená záležitost. Pro koho? Pro agenty a přisluhovače Kremlu? Prostě února se bolševici drží jako hovno košile. Tedy nejenom ti ruští, že soudruhu Jemelíku, obdivovateli února 1948.

    OdpovědětVymazat
  3. 3.
    Trestuhodné je, jaké si sám oligarcha vybíral spolupracovníky i na posty ve vládě, kteří jako v případě paní Válkové měli oddálit, případně vůbec zpochybnit jeho trestnou minulost. Tedy nejen paní Válková, která pod tíhou kritiky musela rezignovat i na post ministryně nespravedlnosti a nahradila ji další všeho schopná kreatura, Marie Benešová. Pan Jemelík se tedy prezentuje jako ochránce spravedlivé justice, rád do ní kope, zrovna tak jako do současné vládní koalice, kterou ještě během celého loňského roku označoval za pidistrany a politické trpaslíky. Nějak se mu to vymklo a z pidistran a trpaslíků vzešla nová vláda, což na ego pana "ochránce" všehomíra těžce doléhá. K se mu ještě z poslanecké sněmovny vypařila KSČM, což musela být pro schvalovače zločinců těžká rána. Pan Jemelík prostě nezapře svou komunistickou minulost a vidí co jiní nevidí, hlavně mu uvízlo ve svém omezeném mozečku hledání třídního nepřítele. V obdivu má především kandidáty na vlastizrádce, jako bývalého a současného vrchního velitele ozbronených sil, kteří jak není žádným veřejným tajemstvím jsou Putinovými děvkami. V drtivé většině nenechá nit suchou na jakémkoliv soudním rozhodnutí, ale tentokrát opět se pokouší manipulovat veřejným míněním s závěrečným slovem jeho elaborátu, oslavujíciho oligarchu Babiše, se slovy: "Ale nezbývá než věřit v nezávislost, nestrannost a objektivitu soudu".

    Už jsem to psal v předešlém článku, ale kdo si zvolí do čela státu agenta StB, tak snadno dopadne jako stát, který si zvolil do čela agenta KGB. Dnešní Rusko je veskre fašistický stát, kde jsou typické rysy zejména autoritativní a vůdcovský princip, militarismus, nacionalismus, sociální darwinismus.

    Možná by pan Jemelík mohl uvažovat o sepsání svých memoárů s názvem:
    ANÁLNÍ ALPINISMUS
    JAK JSEM SE MÝLIL
    KOMUNISMUS, ALTERNATIVA FAŠISMU
    RUDÉ TEMNO
    VLASTIZRADA, NÁSTOJ K UCHOPENÍ MOCI
    JAK JSEM ZRADIL KAMARÁDY
    POBLOUZNĚNI MOCÍ A KLANĚČI KREMLU
    Moto pro pana Jemelíka:" JENOM BLBEC SE SPÁLÍ DVAJRÁT O STEJNÁ KAMNA".

    OdpovědětVymazat