pátek 4. března 2022

VLÁDNUTÍ ZA KOUŘOVOU CLONOU

Díky coronavirové pandemii média soustřeďovala pozornost veřejnosti k jejímu průběhu,   k opatřením proti ní a k přešlapům vlády. Václav Klaus se svým institutem a mnozí jiní ovšem právem upozorňovali, že za kouřovou clonou zpráv o pandemii a souvisejících záležitostech se Babišova vláda může dopouštět potlačování občanských svobod. Také se mluvilo o tom, že pandemie je podhoubím pro obrovské kšefty a jen tiše se šeptalo o tom, že při nich možná dochází k okrádání státu, jehož „vývar“ mizí v kapsách bohaté chátry.

Ústup pandemie se odrazil v řídnutí kouře, takže nová vládní koalice by dobrodiní kouřové clony nemohla využívat. Ale vypukla válka na Ukrajině…

Je hrůzným paradoxem našich dnů, že druhým v pořadí po Adolfu Hitlerovi v pustošení území Ukrajiny je válečný zločinec Vladimír Putin, jehož chování je odpudivější než Hitlerovo, protože nechává prolévat krev blízkého národa. 

Válku na Ukrajině provází mediální smršť. Česká televize nenechává diváky vydechnout: například včera po dvou vystoupeních  Volodymyra Zelenského naservírovala projev zločince Putina, který předčasně uťala živým přenosem z tiskové konference vlády. V situaci, v které byly zbytečně umlčeny některé proruské (ať již skutečně nebo jen domněle) weby  si za vstřícnost k zločinci vysloužila kritiku. Putinovi ale nepomohla: i kdyby bylo pravdivé vše špatné, co řekl o Ukrajině, nikomu soudnému nemůže uniknout, že to jsou vnitřní záležitosti samostatného státu a nic ho neopravňuje k pustošení  země a zabíjení lidí za účelem nastolení pořádku v jiné zemi podle jeho subjektivních představ. 

Mediální smršť provází i reakci vlády a politických špiček na ruskou agresi a vše, co s ní souvisí. Jednoznačnost českého postoje je samozřejmě chvályhodná, ať již jde o ochotu podpořit Ukrajinu dodávkami zbraní, munice, či zdravotnického materiálu a potravin. Obdivuhodná je vstřícnost vlády vůči uprchlíkům a pružnost opatření na jejich zabydlení v novém domově. Vláda a celá  politická „věrchuška“ si v tomto ohledu vede skutečně skvěle. 

Ale za kouřovou clonou zanikají jiné rysy jejího vládnutí, např. asociální rozhodování o bolestech obyčejných lidí politiky s kapsami, nadutými penězi daňových poplatníků, netušících, co je to chudoba.  Stařečkům zdražili cestování za vnoučaty a potřebným domácnostem, postiženým zdražením energií, nastrčili do cesty v přístupu k podpoře překážku v podobě administrativní  procedury, kterou někteří určitě nebudou umět překonat. S rozhodováním o kompenzacích živnostníků za následky protipandemických opatření se nespěchá. V tomto případě se projevuje pravdivost přísloví:1) „kdo rychle dává, dobře dává“ 2) „z cizího krev neteče“ . Kromě toho nezaslouženě malá pozornost se věnuje netečnosti vlády vůči katastrofálním dopadům energetické krize na podnikání. Náklady se jednotlivým firmám zvyšují řádově v násobcích stovek procent. Kdyby se nestalo nic horšího, než promítnutí zvýšených nákladů do cen zboží, dalo by se to nějak přežít. Ale je zjevné, že některé firmy zdražení energií nepřežijí. Podpora, kterou by možná dostaly za několik měsíců, pokud by přežily, jim pak nebude nic platná. Půjdou do insolvence a jejich propuštění zaměstnanci zatíží stát požadavky na podporu v nezaměstnanosti. Situaci zhorší zmrazení obchodní výměny s Ruskem, které je nejen dodavatelem plynu a nafty, ale i významným odběratelem zboží. 

Mluví se o tom, že energetickou krizi zhoršuje svérázný způsob obchodování s elektrickou energií: prodává se na berlínskou burzu za pár haléřů, nakupuje se zpět za n-násobek prodejní ceny. Upuštění od tohoto protismyslného obchodování prý není možné, protože by nám to nepovolila Evropská unie. V každém případě vláda tento stav trpí, ať již z jakýchkoli příčin. Nevysvětluje ale, proč Slovensko mohlo zastropovat ceny elektřiny, ale Česká republika nikoli, nebo  proč jsou energie levnější v Polsku i Německu. 

V této souvislosti se velmi potichu šeptá o tom, že při svérázném obchodování s elektrickou energií přes berlínskou burzu vzniká neuvěřitelně velký „vývar“. Nikdo se neptá, v kterém nenasytném hrdle končí. Je důvodné podezření, že se tímto způsobem nemravně a patrně i nezákonně obohacují na úkor daňových poplatníků nějaké firmy nebo jednotlivci, neznámo, zda doma či v cizině. V tom může být příčina neodstranitelnosti nesmyslu. Nezdá se, že by to znepokojovalo vládu, natož BIS, Finančně analytický úřad, či Nejvyšší státní zastupitelství. A občané jsou jako ovce: trpělivě se nechávají stříhat. Ironické používání novotvaru „ovčan“ není zcela nesmyslné.

==========================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

  

3 komentáře:

  1. PUTINOVY DĚVKY

    Když čtu "úvodník" pana Jemelíka, jako bych se vrátil v čase a četl v Rudém právu. "Okrádání státu a bohatá chátra". Bolševický prokurátor Urválek by to neřekl lépe. Jenže ze zloděje a ruské děvky, udělal pan Jemelík ochránce občanských svobod.

    Pan Jemelík měl dosud zastrčenou svoji hlavu u řitního otvoru pana Klause a Zemana. Již postoupil dále a má svou hlavu zastrčenou ve své zadnici.
    Nějak pařitom panu Jemelíkovi unikl fakt, že to jsou právě oba pracovníci prognostického ústavu, kteří zde za přispění čínských a především ruských tajných služeb rozvraceli a rozkrádali tuto zem.
    Protože pan Jemelík zjevně již trpí stařeckou demencí, nebo se jí alespoň bude obhajovat, až jednou budou stát na lavici obžalovaných z velezrady, případně vlastizrady právě zločinci Klaus a Zeman.

    Já jsem na rozdíl od pana Jemelíka neztratil ani paměť, ani netrpím Alzheimerem, takže mám v paměti, jak tito dva zločinci kouřili Putinovi.
    Pak je nadmíru pokrytecký třetí odstavec pana Jemelíka, který se asi náhle jako pan Zeman praštil do hlavy a na krátkou dobu se mu v ní rozsvítilo. Dalo by se to asi přirovnat jenom k objevení Ameriky.
    Pane Jemelíku kdo pomáhá a dehonestuje jako hlava státu svou vlastní zemi v područí ruského impéria, tak je rovněž zločinec a to přesně podle § 309 trestního zákoníku. Protože rád fušujete jako amatér, bez právního vzdělání, do justice a práva, tak pro vás po lopatě. Vrbětice, pane Jemelíku.

    Signatáři opoziční smlouvy se rovněž dopouštěli vlastizrady. Vlastizrada je trestný čin, který spáchá ten občan ČR, který ve spojení s cizí mocí, nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky a to podle § 310, teroristického útoku § 311, teroru § 312, nebo sabotáže § 314.
    Protože je nad míru jasné, kdo tu po celou dobu páchal zlo ve jménu Vladimíra Agresoroviče Putina, tak není pochyb o tom, že i schvalování a patolízalství, které je vám tak vlastní, že zradíte i své přátele, je napomáhání k vlastizradě. Pokud by vám vypadla paměť a v poslední době se vám to stává velice často, tak jste zradil svého dlouholetého přítele Johna Boka, když jste v rozporu se zásadami slušného člověka posnídal míchaná vajíčka s placeným agentem StB panem Babišem, alias Burešem.

    Pak jste ve svém proruském blogu obhajoval tohoto agenta státní bezpečnosti, že vyhrál soud a nebyl tedy agentem. Když zločinec Babiš z nakradeného majetku platil svou vlastní kampaň, tak jak je vaším zvykem, ucítil jste jako pes hárající fenu na sto honů falešnou příležitost a obhajoval zločince, že soud vyhrál. Když podal Bureš žalobu k mezinárodnímu soudu pro lidská práva, tak jste opět lhal, jako když Rudé právo tisklo. Nějak jste ale zapomněl na svém pochybném proruském webu oznámit, že Evropský soud smetl ze stolu Babišovu žalobu a naopak Slovenský ústavní soud zrušil předešlé osvobozující rozsudky a svědky žaloby pana Babiše označil za nevěrohodné s tím, že se nesmí přihlížet k jejich irelevantnímu svědectví ve prospěch placeného estébáka Babiše. Krajský soud v Bratislavě pak potvrdil Babiše za placeného agenta StB. Opět jsem vás na to na vašem webu upozorňoval, můžete opět vyhledat.

    Proč to zmiňuji, protože každý národ, který si zvolí do čela státu zločince z řad StB, nebo v případě Ruska KGB, tak musí počítat, že se dříve nebo později ocitne v mezinárodní izolaci.

    OdpovědětVymazat
  2. 2.
    Hned ve svém úvodním mlžení ze zločince Klause děláte ochránce občanských svobod. Ano pane Jemelíku, zloděj křičí chyťte zloděje, ale jak říká váš chráněcec Zeman, jenom blbec nemění své názory.
    Pokusím se rozebrat váš třetí odstavec, kde jste jako zbabělá děvka najednou prozřel a objevil v Putinovi válečného zločince. Jenom vám uteklo, že pan Klaus a Zeman tohoto klona Hitlera a Stalina podporovali, klaněli se mu a kouřili ho, jako děvky z Perlovky.
    V podstatě si nemají oba zmetci, tedy vlastizrádci Zeman s Klausem co vyčítat, oba rukou společnou a nerozdílnou v opoziční smlouvě stvrdili rozkrádání našeho státu. Když zločinec Klaus provedl hanebnou a zločineckou amnestii, tak jste to pane Jemelíku byl právě opět vy, kdo na svém proruském webu vehementně Klause obhajoval a tento zločin dokonce schvaloval. Byl jsem to naopak já, kdo vás za to na vašich stránkách kritizoval. Pokud se vám náhle nevymaže paměť vašeho pochybného proruského webu, tak si to můžete vyhledat.

    Můžete se i zastydět, případně by vám pomohlo si nafackovat. Ale obávám se, že blbost a debilita se vyfackováním zbavit nedá. Nikdo není na tomto světě zbytečný, i ten největší debil může sloužit alespoň jako odstrašující příklad.
    Oba dva pánové rukou a nerozdílnou okradli stát o 1,3 miliardy dolarů, půjčkou Rusku, kterou ještě těsně před revolucí nestačila poslední bolševická vláda v čele s Adamcem realizovat. Ladislav Adamec byl veden podle důvěrných kontaktů sovětského zastoupení KGB v Československu jako důvěrník, jehož krycí jméno bylo Atos.
    Zločinec Klaus tedy hledal způsob, jak Sovětskému svazu peníze poslat, protože byl v té době ministrem financí v Čalfově vládě. Nakonec způsob našel. Bylo by to na disertační práci, proto jenom krátce. Na světlo boží se vynořila firma Falkon Capital, napojená na zločinecké podsvětí gruzínské mafie rodiny Mamaladzeových. S tou podepsala tajnou dohodu Zemanova vláda, tedy tehdejší ministr financí Jiří Rusnok. Dnes je jak známo guvernérem ČNB. Když mu novináři chtěli oživit paměť, tak se odvolal na to, že nebyl zbaven mlčenlivosti. Za zmínku stojí i to, že vypořádání dluhů mezi Českem a Ruskem tajilo i ministerstvo financí pod vedení Aleny Schillerové. Že by jenom náhoda, když její stranický šéf byl agentem StB, alias Bureš?

    Ve hře byl někdejší šéf monopolní elektrárenské společnosti RAO JES Anatolij Čubajs, který byl považován za otce ruské privatizace devadesátých let a dobrý známý Václava Klause. Tato firma hrála roli mezi Falkon Capital a RAO JES z roku 1999.
    V listopadu 2014 převzal z Čubajsových rukou bývalý prezident Klaus v Moskvě cenu Jegora Gajdara, "Za přínos vztahů rozvoje s Ruskem". Tedy půl roku po tom, co Rusko protiprávně obsadilo ukrajinský Krym.
    Kdo tedy pane Jemelíku alias podporovateli Putinova režimu dělá kouřovou clonu? Nějak se v ní sám dusíte.

    OdpovědětVymazat
  3. 3.
    Když už vám ve vašem věku nějak neslouží paměť a já vás na to upozorňuji již hodně dlouho, tak bych vám připomněl vaše jásající blahopřání na Klausových narozeninách. Neopomněl jste rozesílat foto, jak si se zločincem potřásáte pravicí a nemít opar, asi by došlo i na líbání.
    Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Slušný chlap by si s Klausem nepotřásal rukou a už vůbec by s ním neslavil jeho narozeniny.
    Dokud žiješ, uč se! Nečekej, že moudrost s sebou přinese stáří. U pana Jemelíka to platí dvojnásob.
    Pokud opustím téma Klaus, který skončí na smetišti dějin, tak stojí za zmínku, že jeho zločineckou bandu vedenou jako Institut Václava Klause, jejíž posláním(posráním) je šířit myšlenky svobody, volného trhu, bránit tradiční hodnoty a politickou demokracii. Není od věci, že tento institut není nic jiného než šíření demagogie, desinforamce, ruské propagandy a byl placený z oligarchových peněz nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Kolik tragických životů má na svědomí jeho Home Credit, hlavně v Číně je tristní. Za zmínku by stálo upozornit na projev Klause v ruské opoziční televizi Dožď, na konci roku 2014, kde označil situaci kolem Ukrajiny za pokračování studené války, za které podle jeho názoru Rusko nemůže. Ukrajinu označil za uměle vytvořený stát. Jak říkal můj děda. Vůl je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a blbec ze všech stran.

    Když už tedy Jemelíkova chráněnce zmiňuji, tak jistě stojí za zmínku již dříve zmiňovaná firma Falkon Capital, která odkoupila v r. 2002 Hotel Praha, jeden z nejluxusnějších hotelů v socialistickém Československu, který byl postaven jako špičkový hotel pro potřeby KSČ a vlády. Prodal ji ho za půl miliardy jeden z vlivných kmotrů ODS a starosta Prahy 6 Pavel Bém, pozdější primátor Prahy. Odhad tehdy určovaly cenu hotelu o stovky milionů vyšší. Od Falkonu ji koupila skupina PPF Petra Kellnera a přes protesty některých architektů a památkářů ji Kellner nechal zbourat, protože mu vadila, že je v blízkosti jeho vily.

    Zvěrstva která má tedy pan Klaus, Zeman a jejich straníci na svědomí, tak by vydaly na disertační práci. Naštěstí boží mlýny někdy melou, sice pomalu, ale jistě a tak Zeman vedle údajně neoprávněně vedené spolupracovnice StB Bohdalové, vyznamenal i oligarchu Kellnera, komunistického posluhovače a aktivního architekta anticharty Karla Gotta, zoufalce Trávníčka a tak dále. Prostě výkvět této společnosti. Pan Zeman ještě týden před agresí Ukrajiny plácal v TV, že Putin by musel být blázen, aby napadl Ukrajinu. Když se tak stalo, tak se asi jako pan Jemelík náhle praštil do hlavy a nazval Vladimíra Agresoroviče Putina šílencem. Jak dalece myslel svůj veletoč, je možné snadno dovodit z udělování státních vyznamenání, kde v hledišti seděl jeho ruský poradce Martin Nejedlý, jednatel Lukoil Aviation Czech. Mimochodem Lukoil dotovalo Klausovu knihu Modrá, nikoli zelená planeta.

    Zemanovu veletoči může věřit jenom hlupák a já a oba předsedové horní a dolní komory parlamentu, včetně spousty slušných lidí a politiků rozhodně ne. Vážně si myslíte, že stačí říci já jsem se mýlil?

    OdpovědětVymazat