neděle 25. září 2022

RADOST Z PODPORY SPRÁVNÝCH LIDÍ

 Život „justičního prudiče“ (oficiálně: občanského aktivisty) je chudý na příjemné zážitky. Sdílíme trampoty podporovaných obětí justičních nepravostí a s nepatrnou nadějí na úspěch se potýkáme s arogancí a svévolí pokleslých justičních činitelů. 

Radostí je málo. Například mě potěšila žena, která přišla i s partnerem ukázat mi krásné miminko, které by se možná nenarodilo, kdyby ji soud na náš návrh nepropustil z vězení o několik let dříve, než se mělo stát původně. Biologické hodiny totiž tikají neúprosně. Radostný zážitek byl odměnou za  podporu správné ženy, která se po propuštění z výkonu trestu pustila správnou cestou. 

Zcela nezvyklé a  milé překvapení mi letos připravily volby. Jako nezávislý psavec jsem podpořil kandidaturu do Senátu bývalé ministryně spravedlnosti JUDr. Daniely Kovářové. Vydal jsem na její podporu dva „dopisy voličům na Plzeňsku“, a to 2. a 17. září 2022. Nevěřil jsem při tom, že uspěje, protože za ní nestojí žádná politická strana či jiná společenská organizace a nemá dostatečné finanční prostředky na rozvinutou reklamní kampaň. 

A včera jsem zažil příjemné překvapení, když jsem zjistil, že má favoritka postoupila do druhého kola, přičemž její protikandidát, přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) má proti ní náskok jen 73 hlasů. Podpora správné osobnosti se mi vyplatila: přinesla mi radost. 

Nemyslím, že mé články jí mohly být významně prospěšné, i když jsem v nich svou podporu vyjádřil důkladně. Určitě  je četlo jen pár čtenářů. Když je dnes čtu znova, vidím, že jsem mohl být stručnější. Kandidátka byla se stručností podstatně výstižnější. Na bilboard o sobě napsala: jsem normální. A v tom je skutečně její půvab pro voliče. Žije mezi normálními lidmi, sdílí jejich radosti a starosti, jsou jí cizí různé -ismy, které náš veřejný život mění v loď bláznů, nelíbí se jí rozhádanost a vulgarita v politice a určitě nebude s kapsami naditými penězi  daňových poplatníků radit občanům, aby si pořídili dva svetry. V tom se podstatně odlišuje od protikandidáta, za kterým stojí strana Top 09 s Markétou Adamovou-Pekarovou v čele. 

Radím proto upřímně voličům z Plzeňska, aby jí dali svůj hlas. Najdou u ní zastání a navíc její přítomnost v Senátu zvýší průměrnou kulturnost kolektivu senátorů, neboť je spisovatelka, píšící krásnou češtinou. S úsměvem dodávám, že možná nakazí senátory svým vědecko-milostným či milostně-vědeckým vztahem k pivu, o němž  spolu s panem Ladislavem Jaklem napsala poutavou knihu.

==========================================================================Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

Žádné komentáře:

Okomentovat