úterý 24. ledna 2023

UŘEKNUTÍ ANDREJE BABIŠE A RÁZ PŘEDVOLEBNÍ KAMPANĚ

Při sledování současné předvolební kampaně se mi vybavují vzpomínky na volby z r.1946: řev zfanatizovaných davů, násilí, lži a pomlouvání. Tehdy ale měly  politické strany své noviny, takže mohly své názory obhajovat. Hrozba dalšího nedemokratického vývoje zde ale již byla a víme, kam šel další vývoj.

Zdá se mi, že dnešní situace je horší. Kravály na shromáždění voličů Andreje Babiše jsou hrozivé. Liší se tedy nejen kandidáti, ale i jejich voliči: shromáždění voličů Petra Pavla probíhají v klidu. Mediální fronta je z největší části jednoznačně protibabišovská a výjimku nečiní ani jím vlastněné noviny. Ani veřejnoprávní média nezachovávají přísnou nestrannost.

Trapné jsou drobné komické projevy nenávisti k Andreji Babišovi a jeho stoupencům. Do diskuse na mém blogu píše sáhodlouhé lživé litanie fašounek, který se podpisuje jako Demokrat, a internetové noviny, jejichž přispěvatelem jsem déle než 20 let, přestaly uveřejňovat mé články (svoboda slova a projevu je sice zajištěna Ústavou, ale v zájmu obrany demokracie na stoupence Andreje Babiše se to nevztahuje).

Celkově se všemi úkazy předvolební kampaně vnitropolitická situace výrazně posunula směrem k nové totalitě. Do toho dobře zapadá Petr Pavel, který nabízí záruku klidu a pořádku, zatímco neřiditelný Andrej Babiš by totalitní manýry nepodporoval. Proto musí být poražen za každou cenu.

Velký mediální poprask vypukl kvůli nešikovné odpovědi Andreje Babiše v televizní debatě na otázku moderátora, zda by souhlasil s vysláním naší armády do Polska nebo Pobaltí, pokud  by byly napadeny (rozumí se, že Ruskem). Média ji jednoznačně interpretují jako nedbání závazků členské země Severoatlantické aliance, roztroubila ji do světa až navodila výkyvy v mezinárodních vztazích České republiky. Z přepisu předmětného rozhovoru, který uveřejnil 24. ledna 2023 Neviditelný pes, se mi věc jeví podstatně jinak.  Těžiště jeho vystoupení je ve větách „Já chci mír, nechci válku. A v žádném případě bych neposílal naše děti a děti našich žen do války“, když před tím otázku odmítl  jako ryze teoretickou, tedy řešící situaci, která nenastala a dle jeho názoru nastat nesmí. Andrej Babiš není vybaven „zeleným mozkem“ (terminus technicus z doby mé služby v ČSLA) vojáka z povolání, pro něhož by rozhodování v předestřené situaci bylo jednoduché. Stejně jako jeho konkurent ví, že nejméně část vojáků, vyslaných do války, se vrátí v rakvích a nechtěl by se dostat jako případný prezident do situace, v které by je přece jen musel poslat. Napadení Polska nebo Pobaltských  států Ruskem si nemůže připustit. Proto na opakovanou otázku moderátora na jeho reakci na napadení Polska odpovídá „Nebude napadeno, musíme tomu zabránit“. Nicméně Andrej Babiš ví, že svoboda je správně pochopená nutnost a ví, že se nemůžeme vyvléci ze spojeneckých závazků člena Severoatlantické aliance, a to i proto, že bychom byli přímo ohroženi.

Pro Andreje  Babiše je ze všeho nejdůležitější zastavení nesmyslného zabíjení a ničení hodnot na Ukrajině. Vše ostatní je druhořadé. Za takový postoj zasluhuje podporu.

Jsem pamětník války . I když její průběh na československém území nebyl zdaleka tak hrozný jako v Polsku, SSSR a Německu, nebylo o co stát. O opakování zážitků  pro sebe, děti a vnuky nestojím. Proto je mi v této souvislosti  myšlení Andreje Babiše blízké.

Aby se čtenář nemýlil: soudím, že případné napadení Polska by bylo předehrou k napadení České a Slovenské republiky, takže nasazení naší armády by bylo nezbytné. Je ale životní nezbytností zastavit zločinnou ruskou agresi na Ukrajině dříve, než se válka přelije přes ukrajinské hranice.

==========================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

10 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posero, dejte si už pokoj. Sdělte mi e-mail adresu, abych ji mohl vymazat z distribučního seznamu. Nemám smysl házet perly...

      Vymazat
  2. Jakého pochybného spolku má autor tohoto komentáře na mysli? Když už jsme u toho lhaní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdemohkrad nám nestojí za čas ani námahu luštit jeho idiotský výkal.
      MUSÍ SE ZDŮRAZNIT, ŽE NEJEN VŠECHNY "VOLBY" V ČESKU, ALE NA CELÉM ZAPADLÉM ZAPADÁKOVĚ BÝVAJÍ UŽ VELMI DLOUHOU DOBU ZFALŠOVANÉ A PŘÍMO PODVODNÝMI SE NAPŘ. V ČESKU STALY I PODMÍNKY, ZA KTERÝCH SE TZV. "VOLÍ".

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posero, nepoužívám web spolku Chamurappi, nepodpisuji se předseda spolku Chamurappi, jednám jako soukromá osoba. Nepíši o kauzách, jimiž se zabývá spolek Chamurappi.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tato, konečně to tady začalo žít a začala tady být legrace :-) A Ty nám to kazíš. Prosím, nemazat! :-)
    Chtěl jsem Demokrata poopravit a říct mu, že se za Tebe nestydím. Máš právo říkat svoje názory a já mám právo s nimi nesouhlasit. Také jsem ho chtěl poopravit ohledně Tvého členství v KSČ, Vím, že jsi tam nikdy nebyl a že díky Tvému špatnému kádrovému profilu jsem měl v 80. letech problémy dostat se na střední školu.
    Jojo, „fenomén Babiš“ nám všem dává zabrat. Jak jeho příznivcům, tak jeho odpůrcům. Zlobou a nenávistí nic nevyřešíme. Cesta je dlouhá. Buďme trpěliví. Myslím, že věci vždy dopadnou tak, jak v danou chvíli dopadnout mají, bohužel někdy i jinak, než si přejeme.

    OdpovědětVymazat
  6. Synu, stačil mi zážitek z veřejného odporu syna proti otci v kauze Ćapí hnízdo. Tvůj dobrý úmysl "popravit" fašounka Demokrata neospravedlňuje následování AB ml.:-). Přece Tě neumlčuji, když své názory projevuješ při posezení v hospodě:-). Posera fašounek Demokrat nestojí za námahu. Ještě na okraj poznamenávám, že netrpím nenávistí k lidem, kteří myslí jinak než já, předvolební kampaň ve mně nevzbuzuje vášně.

    OdpovědětVymazat
  7. JAK ZE SEBE UDĚLAT HLUPÁKA, ANEB LEŽ MÁ KRÁTKÉ NOHY
    PODTITUL: VZKAZ PRO ANTONÍNA JEMELÍKA

    Pane Antoníne, položil bych Vám otázku, zda vědomě lžete i za cenu rádoby nemilého zjištění, že Váš otec lže. Teď již nejsem posera, ale dokonce "FAŠOUNEK".
    Všimněte si prosím laskavě, kdo používal právě v proběhlé kampani vůči svým odpůrcům slovo "fašisti". No nebyl to nikdo jiný, než estébák Babiš, alias Bureš, svazek StB 25085.
    Pak se podívejte na Vašeho otce. Sice jste ho vyzval, aby nemazal moje příspěvky, ale on Vás neposlechl.
    Cenzura, kterou Váš otec zakrývá fakta, tak se nehodí pouze spolupracovníkům, důvěrníkům, informátorům a agentům StB.

    Když Vám v rodině Váš otec vědomě lže a Vy tomu věříte, já s tím problém nemám, ale když ty lži opět písemně potvrdíte, tak nejste nic jiného než rovněž lhář. Pokud něco napíšete a neověříte si to, tak Vás to neomlouvá.

    Je úsměvné vyjádření Vašeho otce, jak jste mě "popravil". Kdo může něco takového napsat? Proto Vás opravím, jako jste se o to snažil neúspěšně Vy.
    Váš otec byl nejenom ve zločinecké organizaci KSČ, ale je veden ve svazcích MV hned na několika kartách. Váš otec se opravdu hodně snažil a tak si prošel spolupráci jako:
    INFORMÁTOR
    DŮVĚRNÍK
    KANDIDÁT TAJNÉ SPOLUPRÁCE
    TAJNÝ SPOLUPRACOVNÍK a v neposlední řadě
    AGENT StB
    Já bych tuto etapu Vašeho otce neotvíral a silně pochybuji, že by Vám ji doma sdělil. Napovím Vám, kde si můžete moje tvrzení ověřit a to jsou veřejně přístupné stránky:
    eBadatelna Archivu bezpečnostních složek

    Když už je tady "legrace", tak pane Zdeňku Jemelíku nekažte ji. Necenzurujte moje články a nechte na čtenáři, jak je vyhodnotí.
    Poslechněte svého syna Antonína a uveďte také jeho výzvu k vám, kterou jste smazal ze dne 21. ledna t.r.

    OdpovědětVymazat