pátek 20. ledna 2023

VOLBY OČIMA STARÉHO KAPRÁLA

Již v dřívějším článku „Volby očima občana 2.kategorie“ jsem se vyslovil ke kandidatuře generála Pavla pod zorným úhlem prožitku 40 let života v totalitním režimu. Andrej Babiš je pro mne menším zlem, protože k postavení agenta StB (bona fide připusťme, že jím byl) se určitě nedostal proto, že si to přál.  Nevíme ostatně, jaký prospěch z jeho naverbování  v tom případě StB měla. Naproti tomu Petr Pavel se stal důstojníkem ČSLA a možným budoucím špionem proti našim současným spojencům ze svobodné vůle.

Dodatečně jsem si uvědomil, že přitažlivost generála Pavla pro voliče je možná  zčásti dána tím, že jen velmi malá část populace má zkušenost služby v ČSLA. Netuší proto, že uchazeč o důstojnickou hodnost musel prokázat politickou uvědomělost. Zažil jsem to na vlastní kůži. Během vysokoškolského  studia jsem musel studovat vojenskou vědu a složit z ní státní zkoušku, která měla být kvalifikačním průkazem pro hodnost důstojníka v záloze.  Můj promoční ročník byl první, jehož absolventi museli nastoupit na zkrácenou základní službu, v mém případě půlroční. Nastoupil jsem ji s hodností desátnik-absolvent. V šestém měsíci jsem se měl zúčastnit soustředění absolventů a znova se podrobit důstojnické zkoušce. Soustředění jsem se ale nezúčastnil, protože okresní vojenská správa v místě bydliště rozhodla, že z politických důvodů si nezasloužím důstojnickou hodnost. Takže do civilu jsem odešel jako desátník v záloze, lidově „kaprál“.

Samo soužití s důstojníky z povolání bylo často otřesné. Všichni byli politicky uvědomělí. Většina z nich by jistě inspirovala Jaroslava Haška k napsání nového Dobrého vojáka Švejka, kdyby vstal z mrtvých. Zvláštní trapnou odrůdou mezi nimi byli osvětoví důstojníci – tzv. politruci, kteří se živili vypíráním mozků vojáků v hodinách politického školení. Byli absolventy vojenské politické akademie, na které studovala pplk. Eva Pavlová, manželka generála Pavla.

Na tuto školu se chtěl po maturitě  dostat můj syn, který je vrstevníkem generála Pavla. Nechtěl ale být politrukem, chtěl studovat speciální vojenskou pedagogiku. Podmínkou pro přijetí bylo politické prověření okresní vojenskou zprávou. Syn doporučení nedostal, protože „syn takového otce“ (mne) na důstojnickou hodnost nemá nárok.

Tím se dostávám k dalšímu problému, jehož si voliči příliš nevšímají. Zvolený prezident republiky přivede na Hrad manželku, která tím zaujme postavení, zvykově označené „první dáma“. Andrej Babiš by přivedl blondýnu bez závadové politické minulosti. Generál Pavel by přivedl  příslušnici opovrhovaného řemesla politruků. První dáma často doprovází prezidenta při společenských akcích a zahraničních cestách. Občas tedy plní diplomatickou úlohu.  Ve světě nás tedy bude reprezentovat povedená „dvojka“: adept na kariéru špiona a politručka. Slyšíte ten smích, který se bude rozléhat po světě?

Byl vůbec nějaký 17.listopad 1989 ? 

==========================================================================Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přu vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

7 komentářů:

  1. STARÉHO PSA NOVÝM KOUSKŮM NENAUČÍŠ, ANEB KAPRÁLOVA ŽUMPA

    Nádherná slátanina, kterou předvedl ve svém článku pan kaprál. Můj děda by řekl, tedy to by blbec neřekl. Pan Jemelík nám předvedl kam až může zajít občan, který obdivuje estébáka, jako věřící madonu a vidí ho v lepším světle, než válečného hrdinu, vyznamenaného prezidentem Havlem a několika státy, jako Francie, Belgie, Bulharsko, USA a ČR. Mám oproti panu kaprálovi tu výhodu, že jsem svojí vlasti, splněním branného zákona sloužil na ZVS dva roky.
    Na rozdíl od jeho půlročního hostování.
    Ve svých článcích pan Jemelík záměrně lže, nebo překrucuje fakta. Nejdříve se mnou měl spor, na svém blogu, že agent Babiš vyhrál soud na Slovensku. Dnes již připouští pod tíhou důkazů, že Babiš alias Bureš mohl být agentem StB. No pane Jemelíku, na to vemte jed, vám se musí z těch veletočů točit hlava.

    Ptáte se, jaký měla StB prospěch z jeho naverbování. To si děláte snad srandu, nebo se snažíte dělat z lidí idioty. StB sloužila KSČ k ovládnutí moci a likvidaci jejich protivníků a odpůrců. Pan Babiš vědomě podepsal spolupráci, aby mohl udávat v Maroku své spolupracovníky a StB je mohla vydírat, nebo likvidovat. Pan Babiš, alias Bureš je z tohoto pohledu nebezpečná zrůda. Ale abych nebyl za lháře, jako bezesporu pan Jemelík je, uvádím fakta.
    V r. 2021 se našel originál vázacího aktu na Babiše.

    Evidenční karta AGENT má č. 25085 a to ze dne 23.11.1982 a tak pan Babiš měl v listopadu smutné čtyřicáté výročí podepsání spolupráce s StB. Na této kartě jsou další důležité údaje: krycí jméno Bureš, Stb: XII. správa ZNB(psáno slovensky, takže česky SNB); zaměstnání: PZO PETRIMEX Bratislava(ten pan Babiš po revoluci vytuneloval); bydliště: Bratislava Fosterova 16; národnost: slovenská; politická příslušnost: KSČ; charakteristické údaje: cesty do KŠ(rozuměj kapitalistických štátov). Pro pana Jemelíka, XII. správa SNB byla správa kontrarozvědky v Bratislavě.
    Řídící pracovníci pana Babiše byli tedy řízeny sovětskými pracovníky KGB. Proto ta náklonnsost pana Babiše k Rusku.

    StB používala nezákonné metody jako bylo mučení vynucování přiznání a aplikování drog. Po únoru 1948 se tyto praktiky staly naprosto běžnými a obecnými, notně podporovány sovětskými školiteli a pozorovateli. Byly hojně používány zejména při přípravě vykonstruovaných procesů proti politickým a ideovým odpůrcům komunismu či nespolehlivým občanům. Případy úmrtí nebo doživotního zmrzačení vyslýchaných byly tolerovány, nebo dokonce považovány přímo za žádoucí. Po výslechu StB zemřeli například filozof Jan Patočka, Karel Lukas či kněz Josef Toufar. StB též s nejvyšší pravděpodobností prováděla vraždy nepohodlných osob. Nedostatky důkazů i vlastních schopností nahrazovali krutými metodami výslechů. Není jistě bez zajímavosti, že historici srovnávají StB s gestapem, ale dodávají, že gestapu šlo více o skutečné viníky.

    Svoje zkušenosti s výslechy mám z r. 1983, kdy mě StB vyslíchala dva měsíce v Ruzyni, měla na to celé 4. patro. Psychicky při tom týrala mojí ženu, že jí seberou dítě a už ho nikdy neuvidí. Při jednom výslechu se zhroutila a převezla ji rychlá k Apolináři, což ji zachránilo od vazby. Obhajovat, nebo tedy zlehčovat gaunery s estébáckou minulostí, může opravdu jenom osoba plná hnisu, nenávisti a s totální ztrátou morálního kreditu. Prostě kaprálova žumpa.

    K armádě. Armáda je zřizována primárně nebo výhradně pro zajištění bezpečnosti dané země proti vnějšímu, tj. zahraničnímu, ohrožení. Vnitřní bezpečností je pověřena policie.

    To jak se pan Jemelík na jedné straně staví do pozice jak chudák, který nebyl povýšen do důstojnické hodnosti, no asi proto, že jste jako voják selhal a byl naprosto neschopný, to ale není pane Jemelíku přednost, ale důkaz, že jste pro své spolubojovníky ve zbrani byl nevěrohodný, neschopný a nebezpečný.

    Možná přijdete s novou tézí, jak jste sice byl v KSČ, ale vstoupil jste tam proto, abyste vnitřně KSČ rozvrátil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posero, založte si svůj blog a hlaste se hrdě ke svým myšlenkám.
      Nepovažuji se za chudáka proto, že jsem se nestal důstojníkem v záloze. Díky tomu jsem nikdy nemusel na cvičení.
      A když si seženete knihu Zločiny beze zbraní 2 (žlutá kniha), na str.147 najdete poděkování Johna Boka za práci, kterou jsem odvedl ve spolku Šalamoun.
      Vaše další výblitky budu tolerovat, pokud se budete podpisovat Posera nebo pravým jménem.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. KDEMOHKRAD je fucked roztomilej.
    Jakoby odšťavněný z psychopata zabíjejícího holou prdelí.
    Když k tomu ještě připlácnete Marfušu s jejíma atomovejma bombarďákama, dá vám to do kupy celý ten fialový trus, hnus, funus.
    NATO nestačí jeden žaludek, ale žaludků tolik kolik jich má celé stádo krav a volů dnešního režimu.

    OdpovědětVymazat
  6. POTREFENÁ HUSA NEJVÍC KEJHÁ, ANEB JAK CENZUROVAT RUDÉ ŽVÁSTY

    To jste měl pane Jemelíku napsat hned, že je to blok padlých komunistů a feťáků. Nějak vám teče do bot, tak vylijete vaničku i s dítětem?
    Proč nediskutujete demokraticky a věcně a uchylujete se k cenzuře. Také zavlečete svého syna Antonína na Krym protože si dovolil na váš blog napsat pravdu, jak hájíte Ondráčka co mlátil na Národní třídě demonstranty, proto jste jeho článek odstranil? Proč nenecháte čtenáře dozvědět se pravdu, jak rozvracíte tuto zemi zvými bolševickými žvásty.
    Proč nenecháte svobodně čtenáře přečíst názory zcela opačné, když sám zaplavujete e-mailové schránky svými žvásty. Přestaňte rozesílat sračky a nemusím vám odpovídat protože porušujete zákon č. 198/1993 Sb. Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu.

    OdpovědětVymazat