sobota 19. listopadu 2022

SOUKROMÁ LISTOPADOVÁ VÝROČÍ

Za hlučnými veřejnými oslavami zanikají soukromá výročí obyčejných lidí, ač pro jejich životy mohou mít osudový význam. Tak 13.listopadu uplynulo 5 let od registrace spolku Chamurappi, který jsem s hrstkou přátel založil po vyhazovu ze spolku Šalamoun. 

Díky pomoci spolu Chamurappi uspělo v řízení o podmíněné propuštění 12 odsouzených, většina z nich na přímý návrh spolku, ostatní s jeho zárukou. Jsou mezi nimi dvě ženy, které díky zkrácení trestu stihly mateřství a přivedly na svět krásná miminka. 

Na spolkové výročí bych  ale zapomněl, kdyby mi je  nepřipomněla žena, která právě dnes, tedy 19. listopadu 2022,  vzpomíná, že se na náš návrh vrátila před dvěma lety na svobodu. Bylo to právě včas, aby její děti nemusely do ústavní péče, kam je chtěl poslat OSPOD. Záměr se ale podařilo odrazit a děti jsou v její láskyplné péči  šťastné. Odvděčují se za ni skvělými výsledky ve škole a slušným chováním. Vzpomíná také, že jí Andrej Babiš přispěl na nájemné, když konečně narazila na pronajímatele, který byl ochoten pronajmout byt Romce s dětmi. Mým prostřednictvím mu takto dodatečně děkuje, když na osobní setkání zřejmě nemá naději. 

Spolková činnost se neomezuje na účast při řízení o podmíněné propuštění. Její odraz se promítá do mých článků, ale je mnoho věcí, o nichž psát nelze. Věřím, že  pár soudcům, státním zástupcům a příslušníkům GIBS se při zaznění slova „Chamurappi z.s.“vaří žluč. S jinými ale máme výborné vztahy. Jejich práce si velmi vážíme, ač se v některých případech rozcházíme s veřejným míněním. 

V počátcích činnosti jsme mívali dobré vztahy s ministry spravedlnosti. Skončilo to odchodem Jana Kněžínka, ač nezájem z naší strany byl překážkou pouze v případě exprokurátorky Marie Benešové.

Možná bychom měli ale uvažovat nad ukončením činnosti. Pět let je dlouhá doba, spotřeba času a energie obrovská, výsledky nepatrné. 

==========================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

2 komentáře:

  1. no o by byla neskonalá škoda teď něco něco takového , jako je Chamurappi ukončit, protože v tomhle bordelu, v jakém justice je, není už nikdo, kdovne spolku není nikdo, kdo by s Vámi spolupracoval?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále se hlásí žadatelé o pomoc. Ale už toho mám plné zuby. Nakonec John Bok je o 10 let mladší než já a už se stáhl.

      Vymazat