čtvrtek 30. května 2024

TEMNONOŠI

Na webu spolku Chamurappi z.s. je v sekci Texty JUDr. Oldřicha Heina dostupná ve formě čtyř souborů PDF ke stažení kniha Temnonoši (zde). Autor ji označuje za výsledek jeho téměř šedesátiletého hledání Pravdy. 

Autor je právník s praxí prokurátora, státního zástupce a bankovního úředníka. Má hluboké znalosti filozofie, náboženství a práva a jejich vývoje od starověku. Kniha je nabitá informacemi, uváděnými do souvislostí, v nichž je asi nikdo jiný nepředkládá. Zaujala mě myšlenka, že středobodem ctností je slušnost. Zaujala mě právě proto, že slušnost je v našem veřejném životě nedostatkovým zbožím. Temnonoši jsou dle autora lidé ve významném postavení, se silným vlivem na veřejný život, kteří díky své mravní pokleslosti vedou lidstvo od maléru k maléru. 

Není naděje, že by kniha vyšla někdy tiskem. Aspoň takto je přece jen dostupná.

==========================================================================

V knihkupectvích jsou ještě zbytky prvního knižního vydání mé knihy Škůdci v taláru. Na webu https://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=1573  jsem uveřejnil druhý díl. Ten již ale vyšel  i v „papírové“ formě. 

Upozorňuji na zajímavé filozoficko-právnické články na webu spolku Chamurappi www.chamurappi.eu v sekci Texty JUDr. Oldřicha Heina. Zvláště upozorňuji na příručku Přehled antické filozofie. Autor je mimořádně vzdělaný právník s praxí prokurátora, státního zástupce, bankovního právníka.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat