neděle 25. dubna 2021

SNÍDANĚ SE ŠVEJKOLANDSKÝM PREZIDENTEM

V neděli 25. dubna jsem vstal hodně pozdě. Připravil jsem si snídani a uvelebil jsem se v křesle v blahém očekávání moudrých slov pana prezidenta, jako obvykle přednesených spatra. Dočkal jsem se směsi moudrosti se švejkováním. Zprvu jsem si myslel, že si pan prezident dělá z národa blázny, ale časem jsem  asi vytušil zastřený smysl projevu, jenž je výronem  „dalekonosných“ úvah Miloše Zemana.

Smečka neúspěšných politiků, již si brousí zuby tu na svržení prezidenta, tu na povalení vlády Andreje Babiše a na nastoupení na jejich místa, obyykle zastírá pravý stav věcí nespoutaným mlácením prázdné slámy, za kterým se skrývá čertovo kopýtko. Čím více slov, tím hůře se lidé v záplavě orientují, tím spíše se před nimi podaří zastřít jádro pudla. Miloš Zeman se bez dlouhých řečí obešel a mlčením řekl více než slovy. Nezmínil se vůbec o tom, že v „kauze Vrbětice“ nejde ani tak o to, kdo způsobil výbuch, jako o vyloučení Rosatomu z tendru na dostavbu Dukovan, což se mu nelíbí. Jeho nelibost nemusí nutně být projevem vasalství k Moskvě, ale možná ohledem na národní zájem na levné elektřině. O vypuzení Rosatomu rozhodují převážně lidé, pro které je platba za elektřinu zanedbatelnou položkou, zatímco ti, kterým by zdražení elektřiny vadilo, nemají do věci co mluvit. Pak si zašvejkoval, když jako vrchní velitel ozbrojených sil přikázal policii, která mu nepodléhá, aby na objasnění příčin výbuchů nasadila maximum prostředků. Jistě při tom ví, že bez součinnosti Ruska se po ruské stopě nikam nedojde. Ale předstíranou snahu mu upřít nelze.

V tom, co řekl, se pan prezident dopustil různých nepodstatných chyb, čímž nahrál na smeč mlátičům prázdné slámy. Avšak mnohem důležitější  je zamlčení postoje k vyhoštění osmnácti ruských zpravodajců. Působí to dojmem, že si pan prezident „umyl ruce“. Komentátoři, které jsem slyšel, kolem této ožehavé okolnosti mlčky obcházeli. Nevěděli, co na to mají říci. Ale v této zdánlivé vadě projevu vidím „dalekonosnou“ švejkovskou moudrost. Česká republika a Rusko mají mnoho věcných zájmů, které časem navodí příznivou situaci pro urovnání roztržky. A pozice prezidenta s „umytýma rukama“ jako vyjednavače smiřování bude výhodná.

 ===================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

2 komentáře:

  1. Tak nám ho zase nadopovali paní Müllerová.
    Opět vás komunistická minulost pane Jemelíku pronásleduje. Znovu vlezdoprdelezení páně Zemanově a Babišově. Tak si kladu pane Jemelíku otázku, až tito dva cizopasníci skončí na smetišti dějin, tak komu polezete do prdele. Máte už vyhlédnutého někoho z mlátičů prázdné slámy? 
    To, že kouří Zeman Putinovi, je všeobecně známo. Pan Zeman nemlčel týden proto, že marně hledal bonmot, kterými kdysi hýřil, ale proto, že čekal, až mu Moskva schválí co má říkat. Přeci jenom mít v trezoru dokument o spolupráci se sověty na věčné časy, to by také jeden týden mlčel. Jeho "vlastenectví" nezná mezí a pokud připouští možnost, že mohli tragédii ve Vrběticích způsobit dva, tehdy pohřešovaní zaměstnanci, při neodborné manipulaci s municí, tak to má vážnou vadu na kráse. Kdo pak způsobil druhý výbuch, po téměř měsíci a půl po tom prvním? Že by Ruská propaganda včetně pana senilního na hradě dospěla k závěru, že za to můžou duchové těch dvou pohřešovaných? Jak si to jinak vysvětlit, že. Verze dvě jsou pouze v senilním mozku kolaborujícího prezidenta a zbožným přáním jeho ruských hradních poradců, bez bezpečnostní prověrky. Možná pan Miloš za týden přijde s třetí verzí, že to způsobil Dalajláma, aby narušil jednotu Číny, aby pak přišel se čtvrtou verzí, že ten výbuch způsobil Coronavirus. A bude mít svět hned jasno, Coronavirus nepochází z Číny, ale z Vrbětic paní Müllerová. No na hradě je možné vše, hlavně tam jsou lidé, co jsou napojeni na Rusko a nemají bezpečností prověrky. Jak je ale možné, že můžou nahlížet do tajných materiálů a nota bene se Zeman vyjadřuje o živém spise? To vám ale pane Jemelíku, jako bývalému bolševikovi nevadí, jednou komunista stále komunista. Pan Zeman je bezpečnostní riziko pro Českou republiku. Jak si pane Jemelíku vysvětlíte, že ten co si říká premiér v TV před celým národem prohlásí, že pan Zeman schvaluje kroky vlády, aby je pak v projevu po týdenním senilním oddechu zpochybnil. To by měl toho premiéra odvolat, ne? Nikdo není na tomto světě zbytečný. I ten největší blbec může sloužit alespoň jako špatný příklad.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdemohkrad se tu sice promenáduje, ale číst ho netřeba.
    Nejdůležitější je srandovní konstatování: "Neexistuje důkaz o přítomnosti ruských agentů v muničáku. Jejich případná přítomnost se musí ale důkladně vyšetřit, prošetřit a ošetřit!"

    He he pehe

    OdpovědětVymazat