sobota 17. září 2022

DOPIS Č.2 VOLIČŮM NA PLZEŇSKU

Vážení voliči na Plzeňsku,

počátkem září r.2022 jsem Vás oslovil dopisem s doporučením, abyste zvolili senátorkou paní JUDr. Danielu Kovářovou. Důvodem, proč ji podporuji, jsou osobní zkušenosti. Poznal jsem ji jako ministryni spravedlnosti, kdy jsem jako občanský aktivista s ní měl často co do činění. Byla skvělá. Její právnické úkony byly bezvadné. Části ministrů by dle mého mínění patřilo označení „ministr nespravedlnosti", ale to nebyl její případ. Velmi citlivě vnímala křivdy, kterých se na občanech občas dopouštějí státní orgány. Později jsem měl možnost sledovat její výkon jako obhájkyně v složité trestní věci. Vedla si znamenitě. Jako stálý čtenář jejích internetových článků znám její názory na různé stránky života a vidím, že žije starostmi běžných lidí. Nemá sklon k elitářství.  Její vstup do Senátu by zcela jistě přispěl k zachování vysoké úrovně senátních rozhodnutí.

V dopisu z počátku září jsem ostatně o jejích kladech napsal dost. Neuvedl jsem ale vše. Nezmínil jsem se o tom, že kandidátka je spisovatelka, která píše ušlechtilou češtinou a také tak mluví. Jazyk je důležitý jednotící prvek národa. Češtině kdysi nechybělo mnoho k zániku. Její záchrana si vyžádala velké úsilí a šla souběžně se snahou o zachránění národa před zánikem a cestou k obnově státnosti. Zaslouží si proto úctu a vysoká úroveň vyjadřování v národním jazyce by měla být podmiňující pro zvolení do veřejných funkcí. Skutečnost je ale jiná. Mnoho veřejných činitelů mluví jazykem pokleslé úrovně. Proto každý, kdo přispívá k odhalování krás naší mateřštiny, zasluhuje podporu.

Protože Váš kraj je domovinou nejlepších pivních značek, paní kandidátka by Vám mohla být zvlášť sympatická pro svou lásku k pivu. Není ovšem pivařkou, která pije pivo v nezřízeném množství a jen tu jednu oblíbenou značku. Přistupuje k pivu jako k předmětu nikdy nekončícího poznávání. Chodí na ochutnávky, seznamuje se s druhy a značkami, srovnává, hodnotí. Dokonce spolu s Ladislavem Jaklem napsala o své lásce k pivu knihu Pivař a blondýna. Podle názvu by se mohlo zdát, že kniha vypráví o romantickém vztahu pivaře a blondýny, ale není to tak. Ve skutečnosti vypráví o obdivu a lásce spoluautorů k pivu. Pokud ji zvolíte, aspoň někteří z vás možná budou mít příležitost připít si s ní pečlivě vybranou pivní značkou.  

==========================================================================

Již vyšla  „papírová“ verze mé knihy ŠKŮDCI V TALÁRU, dosud dostupné pouze v digitální podobě. Knihu jsem zasvětil památce dobrého člověka JUDr. Pavla Kučery. Předmluvu napsala Alena Vitásková. Její obsah je trestí zkušeností a poznatků, postupně získávaných téměř 20 let v půtkách s orgány činnými v trestním řízení, které nekorektním vedením řízení poškozují obviněné. Zvlášť zajímavé „škůdce“ uvádím s plnými jmény, jejich oběti až na výjimky pouze s iniciálami. Kniha je dostupná v knihkupectvích nebo přímo u vydavatele OLYMPIA na adrese sklad@iolympia.cz   nebo  info@iolympia.cz

 

Žádné komentáře:

Okomentovat